vErSi BaRu

01 OKTOBER 2009

10.38 PM




Tiada yang lain yang ku cinta

Hanyalah padamu

Tiada yang lain yang ku rindu

Hanyalah dirimu

Dikaulah permata yang bersinar

Di kala ku kesepian




Inilah antara bait2 lagu Nyanyian Rindu Buat Kekasih by Data yang meniti dibibirku ketika ini, malam ni tetiba aku layan lagu lama2 rock kapak dengan mimi. Rindu kat dY kot... Amy dah tido kat katil mira, penat seharian buat asgmnt, kitaorg buat gak amy, hahaha. Aku layan lagu2 lama sambil berfacebooking kat bilik lia time ni, almaklumlah, dah jadi CC plak bilik lia ni, kalau nak cari surau dan dewan makan kat bilik mimi.. sebab bilik mimi besar sikit tapi macam tongkang pecah.. maaflah mimi, kalau mimi baca post ni... terngumpat sikit about ur room, hehehe. but better pihak pengurusan zaba bagi mimi dan ekin bilik kecik, tak lah bersepah sangt. TAk pe mimi, pas makan tadi, kan gg dah tolong kemas sikit, terbising plak mulut ni tadi... Rasa bosan time ni, tapi sebenarnya ada projek tak siap lagi... Lia g meeting untuk kelas KOKE. Apa yang aku nak citer sebenarnya, apa yang berlaku petang tadi... lepas kelas Business Communication, kitaorg semua teringat yang projek akaun mengenai prestasi bagi syarikat LHDNM kena hantar esok... aduhai part aku tak siap dan tak sentuh langsung pun, biasalah galak beraya sakan sampai tak hinggat projek. Time kitaorg ngah buat dan berkumpul kat bilik lia, datang lah merangkap ketua kumpulan kami kat bilik lia, hahahahah. semua kecut perut sebab semua tak siap lagi, dari kul 2 lebih sampai kul 7 baru siap untuk 1 projek. Dalam tempoh projek itu disiapkan, semua tekun buat part masing-masing. Amy, mimi dan aku mulai menguap 2 3 kali, nampak sangt ngntuk time ni... rasa nak tido kejap, tapi ketua kumpulan ngh memerhatikan kami sambil siapkan part dia. Tak jadi nak curi2 tido. Ada yang tido disebalik laptop iaitu mimi. Tetapi disergah, tak jadi dia nak tido. Semua ahli kumpulan ada time tu, aku, mimi, amy, lia, sue dan ketua kumpulan kami... sungguh garang dia time ni... semua macam ayam berak kapur siapkan projek, sue pun baru datang lepas habis kelas tadi. hahaha... penuh bilik lia time tu, dah jadi CC. Keadaan sunyi sepi bilik time tu, aku apalagi pasang lagu rock kapak layan lagu2 lama. baru semangt sikit nak buat keje. Pukul 6.50 ptg ketua kump kami dah bergerak ansur untuk pulang.. peh lega sikit rasa nak menegang2 kan kaki dan urat2 yang sekian lama tersimpul.




Ari ni lia puasa, katanya puasa 6... alhamdullilah. Aku pulak bila lagi? insyallah akan datang... lia nak turun cafe, aku sempat lagi kirim kat dia tolong belikan kuew tiaw kung fu... berkungfu lah aku pas ni... malam ni aku tido kat bilik lia, rasa malas plak nak balik bilik. k lah tu je yang aku nak citer untk post kali ni.




2 Pot Pet:

suriya said...

hahaha..takut giler!!!!!!

aziemahanis said...

time tu, paling takut adalah sue...